Στο πλαίσιο του προγράμματος με θέμα την ομαλή μετάβαση των μαθητών της Στ΄ τάξης του σχολείου μας στο Γυμνάσιο, φιλοξενήσαμε την κα Αγγελική Ρουμελιώτου, επιμελήτρια ανηλίκων, και συνεργαστήκαμε για την ενδυνάμωση και την ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν την μετάβασή τους στην επόμενη σχολική βαθμίδα.

Η κα Αγγελική Ρουμελιώτου μίλησε στα παιδιά της Έκτης τάξης για το μεγάλο σχολείο, το Γυμνάσιο και τα ρώτησε πώς φαντάζονται τη ζωή τους εκεί. Οι μαθητές περιέγραψαν με ενθουσιασμό αυτή το πέρασμα αλλά και την εμπειρία τους από την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Γυμνάσιο.
Επίσης, τα παιδιά μίλησαν για τα σχέδια που κάνουν για καινούριους φίλους και συμμαθητές, για νέους καθηγητές και εργαστήρια αλλά και νέα μαθήματα που θα πλουτίσουν τις γνώσεις τους. Τα εργαστήρια φυσικής και χημείας αλλά και το γυμναστήριο φάνηκε να τα έχουν ενθουσιάσει.
Η συνάντηση έκλεισε με τα παιδιά να μιλούν για το πώς φαντάζονται τον εαυτό τους στο μέλλον και τα όνειρά τους δίνοντας πλούσιες περιγραφές για τα επαγγέλματα, τις επιστήμες που ονειρεύονται να κατακτήσουν αλλά και τα χόμπι που θα έχουν. Δεν παρέλειψαν να πουν όμως ότι το 17ο Δημοτικό σχολείο το έχουν κλείσει στην καρδιά τους και θα το επισκέπτονται για να δουν τους δασκάλους τους και τους φίλους τους.